Berättelser

Våra medlemmar berättar

Yngve Gustavsson berättar.


Finspångsrundan 20220903. 

 

 

 

 

Rapport ifrån Finspång, en gammal genuin tävling vid en gammal genuin Motorstadion, gamla hus, gamla trevliga människor som bär upp detta evenemang.

 

Man måste vara tacksam och ödmjuk inför en tävling som hör klassiska bilar till, återigen tack så mycket för att ni ställer upp och ger oss detta.

 

Till tävlingen. Team Pitan hade sex bilar till start, varav fyra Saabar och två VW, alla kom i mål. Det fanns väl ett par utropstecken i denna samling. Med all respekt för Benny och Noras seger, den kanske ändå var väntad, med det sagt, strong prestation. Benny kommer att bli svårslagen framöver, var så säker, det skrev jag om redan för några år sedan, nu kommer det. Grattis till vinsten.

 

Men den största överraskningen var väl ändå Bosse och Ola, två i klassen 42 sek. bakom Benny, det såg jag inte komma, vi pratade lite innan om att det inte gått deras väg detta år, men nu lossnade det ordentligt, Grattis till en fin andra plats.

 

Cay fick en tung dag, han var lite bedrövad efteråt. På sträcka tre så var tanken att öka takten för att sätta lite press på Benny, men som så ofta när man skall ta i lite extra så går det åt pipan, han tog i lite för mycket, i en sväng så kom han lite väl långt ut och fick stopp på maskin, tvåtaktare startar som regel inte direkt så det tog lite tid innan han kom iväg, så var den dagen förstörd.

 

Göte Nygren kom trea och Cay femma, det smög sig in en Renault Gordini emellan sjua blev Hans Åke Söderqvist i en Austin Cooper S, jag har nu bara pratat om ”Saabklassen” upp till 1300cc.

 

Sen har vi då Mig själv och Lasse Larsson i VW 1500S, vi får tävla mot varann i klassen upp till 1600cc, Leif B i Cortina GT är den som tävlar mest, och vi har ingen chans mot en bra chaufför och en överlägsen bil, tyvärr så har de andra Cortinorna försvunnit så vår klass är väldigt tunn. Hur som, Lasse började bäst, sedan vann jag de tre återstående sträckorna, tanken var att vi skulle köra om det på långsträckan 16,7km, vi körde in i Tk:n jag först och Lasse sedan, jag såg honom bakom, jag drar mig mot start, tittar bakom, där står Leif B, var är Lasse?

Det visade sig att bilen stannat, felsökning, till slut så var det en säkring till bensinpumpen som tappat kontakten, alltså inte gått sönder.

Han kom igång men fick åka mellan snabbare bilar, fick stanna och släppa förbi, samtidigt som han tappade sugen, men i mål kom han.

 

I övrigt så var det 76 bilar som startade och 62 kom i mål. Totalsegrare var som vanligt en Volvo 240.

 

Yngve Gustavsson.